Opzoek naar houten gevelbekleding? Wij adviseren kunststof gevelbekleding aan!

De keuze voor kunststof in plaats van hout heeft meerdere beweegredenen. De uitstraling, eigenschappen en kosten zijn de grootste redenen om te kiezen voor een bepaald product. Als je deze beweegredenen van beide materialen (kunststof en hout) naast elkaar legt, zul je ervaren dat tegenwoordig kunststof de juiste keuze is.

Houten gevelbekleding of kunststof?

Uitstraling

Tegenwoordig wordt kunststof steeds meer gekozen als afbouwmateriaal van een woning of bedrijfspand. Deze verschuiving komt natuurlijk niet uit het niets, kunststof heeft tegenwoordig meer voordelen dan de houten varianten. Niet lang geleden werd hout gekozen omdat dit een natuurlijke uitstraling heeft. Tegenwoordig kunnen door technologische ontwikkelingen kunststof panelen de natuurlijke uitstraling krijgen van hout. Dankzij structuren die worden aangebracht op de folies en er kleuren worden ontwikkeld die wat van hout weg hebben, is het onderscheid amper meer te maken.

De houtstructuur kleuren die bij ons direct uit voorraad geleverd worden:

Walnoot

gevelbekleding donker eiken

Donker eiken

gevelbekleding mahonie

Mahonie

gevelbekleding goud eiken

Goud eiken

gevelbekleding california redwood

California redwood

Bruin red cedar

Western red cedar

gevelbekleding vergrijsd Red Ceder

Vergrijsd red cedar

Licht eiken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zit je juiste houtstructuurnerf er niet bij? Bestel de juiste kleur uit nog eens 50 extra folie kleuren bij een minimale afname van 60m2.

 

Eigenschappen

Niet alleen de uitstraling is de reden van de verschuiving van hout naar kunststof, ook de eigenschappen en kenmerken dragen hier een steentje bij. Hout is een natuurlijk product en dit betekent dat het zich ook aanpast aan zijn natuurlijke omgeving. Als houten gevelbekleding bloot wordt gesteld aan natuurlijke invloeden zoals regen, wind en ontwikkeling van micro organismes, dan kan dit invloed hebben op de kwaliteit. Hout kan gaan rotten, schimmelen, verkleuren of zelfs scheuren gaan vertonen bij extreme werkingen (het krimpen en uitzetten van hout door koude en warmte).

Prijs

De laatste beweegreden is de prijs. Nog steeds is het aanschaffen van hout goedkoper dan kunststof. Echter het gezegde goedkoop is duurkoop klopt hier als een bus. Hout zal je, hoe je het wend of keert, om de +/- 5 jaar moeten renoveren of onderhouden. Dit brengt grote kosten met zich mee, soms zelfs nog meer dan de aanschafprijs van hout. Kunststof daarentegen is duur bij aanschaf maar gaat makkelijk 20 jaar mee (zelfs een garantie van 10 jaar). Kunststof zal niet rotten, schimmelen of verkleuren. Ook schilderen is niet meer nodig met kunststof.

Een korte rekensom: Houten gevelbekleding is niet 4x goedkoper dan kunststof, kunststof gaat wel 4x zo lang mee.

Gratis kleurstalen

Overtuigd van het feit dat kunststof het beste alternatief is voor hout? Bestel gratis kleurstalen om het kunststof product zelf te beoordelen.

Kleurmonster rabatKleurmonster rondkantKleurmonster opdek