Nederland heeft weer te maken met het aankomende winterse weer en de vrieskou. Het mooie weer is afgelopen, tijd om de kachel weer eens aan te steken.  VinyPlus is bestand tegen extreme weersinvloeden mits er rekening mee wordt gehouden. Het rekening houden begint al wanneer de VinyPlus producten aankomen op locatie.

Aankomst en opslag

Controleer de levering wanneer deze aankomt op bestemming. Wij zijn uiterst zorgvuldig in de omgang met de producten maar er kan wel eens wat fout gaan, denk hierbij aan productiefouten of beschadigingen tijdens het transport.

Na de controle is het van belang dat de producten vrij van de grond, horizontaal en op een vlakke ondergrond opgeslagen worden. Doe dit minimaal twee dagen van te voren zodat de producten kunnen acclimatiseren aan de omgevingstemperatuur waar deze producten uiteindelijk gemonteerd worden. Wanneer de temperatuur onder de 5°C ligt, zorg dan voor een verwarmde opslagruimte en stel de montage uit totdat er hogere temperaturen zijn.

Montage

gevelbekleding pvcBij de montage van VinyPlus dakranden en gevelbekleding zijn er een aantal facetten waar rekening mee gehouden moet worden om gebreken in de toekomst te voorkomen. Omdat er meer regen wordt verwacht is het van belang om de afwatering goed op orde te hebben. De structuurfolie waarmee VinyPlus wordt bekleed is waterbestendig maar toch kan het water zich ophopen wanneer er geen goede afwatering is. Maak gebruik van afwateringsprofielen en zorg voor gaten in het startprofiel (bij verticale montage) waar het water de gevel kan verlaten. Lees hier op welke manieren VinyPlus innovaties toepas op afwatering.

Naast het feit dat er steeds meer regen zal vallen, zal de temperatuur ook een stuk dalen. Door temperatuurverschillen zal kunststof “werken” (krimpen en uitzetten van het materiaal). De producten worden bevestigd op een regelwerk met bevestigingsschroeven. Bevestig de schroeven hand-vast, wat betekend dat de schroeven niet te los maar ook niet te vast moet schroeven. Hierdoor hebben de producten de ruimte om te werken, waardoor er geen gebreken  ontstaan zoals kleurverlies of scheuren en zullen de producten niet loslaten bij extreme windstoten. Naast het hand-vast bevestigen, zorg voor voldoende ruimte (millimeter werk) aan het begin, het eind en  tussen de panelen van de constructie om zo het krimpen en het uitzetten op te kunnen vangen.

Voor een uitgebreide uitleg over de montage, verwijzen wij je graag naar de VinyPlus montage instructies. Is de tekst te veel? Dan hebben wij ook een korte montage video. Voldoet de montage van de VinyPlus producten aan de montage instructies dan hebben de producten een fabrieksgarantie van 10 jaar.

Schoonmaken

Uiteindelijk, wanneer de gevelpanelen of dakranden geplaatst zijn, is het enkel van belang om de producten goed schoon te houden. Door vuilophoping kunnen er gebreken ontstaan bij de afwatering en ventilatie. Water hoopt zich op en de gevel kan niet meer “ademen” wat gebreken als gevolg kan opleveren. In de winter raden wij het af om de VinyPlus schoon te maken. Niet alleen door de kou, maar ook door gebreken die er kunnen ontstaan. Toch zin om schoon te maken in de winter? Doe dit dan niet met veel water of bijtende schoonmaakmiddelen. Het water zal snel bevriezen en hierdoor kunnen er scheuren en breuken onstaan in de gevelbekleding. Door bijtende schoonmaakmiddelen kan er kleurverlies ontstaan. Bewaar de grote schoonmaak voor in de zomer en ga in de winter lekker met een warme kop thee voor de kachel zitten.


Benieuwd waar ze VinyPlus verkopen?

Op de website www.vinyplus.nl is de mogelijkheid om verkooppunten op te vragen. Vul het formulier verkooppunten in en wij zullen de dichtstbijzijnde voor je uitzoeken. Bij deze verkooppunten kun je ook terecht voor vragen over de montage en prijzen.

 

Misschien ook interessant:

6 stappen voor een nieuwe gevel
Gevelbekleding in de zomermaanden
Zware regenbuien? Geen probleem
Buiten kwaliteit met structuurfolie
Aandachtspunten na montage