Met VinyPlus kunststof rabtadelen en dakranden zorg je ervoor dat een woning of bedrijfspand een stijlvolle en aantrekkelijk karakter krijgt. 

VinyPlus is een merk gevelbekleding en dakranden dat van hoogwaardig kunststof zijn gemaakt. Inmiddels heeft het merk veel innovaties en ontwikkelingen doorgemaakt. Er zijn vier verschillende modellen; rabat, rondkant, opdekdeel in combinatie met rondkant en de dakrandpanelen. Ondertussen is het merk een begrip geworden in de Nederlandse afbouw.

Video VinyPlus

Grote ontwerpersvrijheid door verschillende toepassingen.

De vier modellen worden gemaakt van hoogwaardig kunststof dat wordt afgewerkt met een structuurfolie. De structuurfolie geeft de panelen een uniek en stijlvolle karakter dat bijna niet van het echte hout te onderscheiden is ,draagt zorg aan de UV-bestendigheid en de vochtbestendigheid. Dankzij ontwikkelingen is het mogelijk om de folies in verschillende kleuren te produceren. Inmiddels bestaat het VinyPlus assortiment uit standaard 20 unikleuren. Dit is echter uit te breiden tot wel 50 extra structuurfolies bij een minimale afname van 60m2. De afwerkprofielen zijn leverbaar in dezelfde kleuren voor een uniforme en prachtige afwerking. De VinyPlus gevelbekleding panelen kunnen zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden.

Bekijk hier een overzicht van de kleuren

 rondkant  rabat  opdek  dakrand
  Sponningdeel     Rabat         Opdek         Dakrand

VinyPlus wordt veelvuldig toegepast in de renovatie, nieuwbouw, houtskeletbouw, woningbouw en de doe-het-zelf sector. Dankzij de lange lengtes van 6 meter is het makkelijk toepasbaar en heeft het een eenvoudige montage dankzij de sleufgaten en een handige montage instructie.

Bekijk hier de verschillende toepassingsgebieden
Bekijk hier de montage instructie

Eigenschappen die je niet kan negeren

Wij zijn telkens bezig om het product te verbeteren. In de afgelopen jaren  heeft VinyPlus een keurmerk en markering aan zich verbonden. Dankzij de CE-markering voldoet het product aan alle Nederlandse en Europese regelgevingen. Hierdoor is het een officieel merk voor gevelbekleding in heel Europa. Naast de CE-markering is het een product te gebruiken voor duurzaam bouwen dankzij het DuBo keurmerk.

De markering en keurmerk zijn te danken aan de volgende eigenschappen:

  • Onderhoudsarm
  • Nooit meer schilderen
  • Duurzaam
  • Vochtbestendig
  • Uv-bestendig
  • 100% recyclebaar
  • Milieuvriendelijk
  • Eenvoudige montage
  • 10 jaar garantie

Kunststof of houten gevelbekleding

Tegenwoordig wordt er steeds minder voor houten gevelbekleding gekozen als afbouwproduct. Kunststof is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt natuur hout dankzij de structuurfolie en houtlook kleuren. Daarnaast hoef je kunststof nooit meer te schilderen en het gaat jaren mee door de onderhoudsarme eigenschap. Hout zal op ten duur schilferen, verkleuren, schimmelen of zelfs kromtrekken, dit zal kunststof nooit overkomen.

De grootste reden voor het kiezen van kunststof zit hem in de kosten. Hout zal bij aanschaf goedkoper zijn dan kunststof, wanneer de jaren verstrijken zal deze juist duurder uitvallen. Kunststof rabatdelen hebben een langere levensduur en het heeft weinig onderhoud nodig. Om de eigenschappen en uitstraling van hout te behouden is het noodzakelijk om na +/- 5 jaar een renovatie toe te passen.

Gratis kleurmonster!

Laat jezelf overtuigen van het product, de kleur en de eigenschappen met een gratis kleurmonster. Deze is te bestellen via www.vinyplus.nl op  de specifieke productpagina’s onder het kopje “kleuren”. 

Klant aan het woord:
We hebben Vinyplus gekocht vanwege de duurzaamheid, sterkt een dat het onderhoudsarm is. Aan de voor- en achtergevel aangebracht ter vervanging van houten schroten. Zou ik zeker aanbevelen aan anderen. Scheelt een hoop schilderwerk.”

Thomas de Rijk