Nieuwegein – Het is alweer vijftien jaar geleden dat de naam Milin in de boeken van de Kamer van Koophandel werd geregistreerd en tegelijkertijd VinyPlus als merk geregistreerd. In de begintijd werkte het team van Milin -opgericht door familie Miltenburg- vanuit een loods in Culemborg. Inmiddels beschikt het bedrijf over een nagelnieuw en duurzaam bedrijfspand in Nieuwegein. Milin is in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een vakkundige en betrouwbare internationaal georiënteerd totaalleverancier van duurzame afbouwmaterialen en specialistische gevelbekleding.

Milin en VinyPlus nu
Volgens directieleden Bob Miltenburg en Chris Borgstein staan het gemotiveerde team, de adequate dienstverlening, de goede service, de snelle leveringen, een gezonde voorraad en een goede prijs-kwaliteitsverhouding aan de basis van het succes van zijn bedrijf. Daarnaast wordt ook de focus op duurzaamheid gewaardeerd door de markt. Deze focus ligt op zowel de bedrijfsvoering als het producten- en dienstenaanbod. Het bedrijfspand van Milin is voorzien van een warmtepomp en een warmte-terugfwin-systeem waarmee het een EPC-waarde van slechts 0,6 heeft. Milin draagt bovendien graag bij aan circulair bouwen. Derhalve neemt men de gehele levenscyclus onder de loep: van grondstof, productie en transport tot het onderhoud.

Milin en VinyPlus in de toekomst
Stilzitten is er bij Milin niet bij. Het bedrijf investeert continu in de innovatie van huidige en nieuwe producten, het assortiment wordt dit jaar dan ook opnieuw uitgebreid. Het team van Milin is enorm servicegericht: klanten kunnen op de gewenste wijze -via telefoon, mail of het eigen systeem van Milin- informatie inwinnen of bestellingen plaatsen. Ook de inzet van social media, een laagdrempelige manier om klanten te informeren over producteigenschappen en -ontwikkelingen, wordt niet geschuwd. Milin bouwt door. Letterlijk. Naast het huidige pand wordt een nieuw gebouw neergezet om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Verder gaat Millin vanaf dit jaar volledig Lean werken en zet men zich meer dan ooit in om duurzaamheid en circulair bouwen standaard te laten worden in de bouw. Milin is klaar voor de toekomst!

Milin B.V. levert duurzame afbouwmaterialen voor de nieuwbouw-, onderhouds-, renovatie en doe-het-zelfsector. Het assortiment bestaat uit onderhoudsarme gevelpanelen, dakranden, wandbekleding, terrasplanken, kozijnafwerkingen en kunststof platen en profielen.