Meerdere keren per jaar schoonmaken, schilderen om het kleurverlies te compenseren en een renovatie om de 5 jaar moeten uitvoeren. Dit zijn tegenwoordig nadelen die gelieerd zijn aan houten rabatdelen. Vroeger hadden wij tijd en zin genoeg om deze handelingen uit te voeren voor de beste uitstraling van het gevelbeeld. Tegenwoordig in de snelle wereld van nu, zijn gemak en duurzaamheid de nieuwe speerpunten voor de soorten rabatdelen. 

Houten rabatdelen

kunststof rabatdelen

Kunststof rabatdelen in de kleur; vergrijsd red cedar

Hout is eeuwen lang gebruikt omdat het naast de bovengenoemde nadelen ook voordelen kent. Hout is gemakkelijk bewerkbaar, heeft een natuurlijke uitstraling, beschermd de woning of het pand tegen externe invloeden zoals regen en wind en is een relatief goedkoop product bij aanschaf.  Het product is bij aanschaf goedkoop maar daar wordt de ontbossing, milieubelasting en de renovatie die elke vijf jaar aan de deur klopt, niet bij meegerekend.

Andere grondstoffen waren een paar jaar geleden niet geschikt voor het bekleden van gevels. De bewerkbaarheid was er niet, de prijs was niet betaalbaar voor de gemiddelde Nederlander en het ethische aspect van alternatieve materialen was nep en niet om aan te zien. Tegenwoordig, door de technologische ontwikkelingen zijn er  veel alternatieven. De grootste concurrent van houten rabatdelen zijn kunststof rabatdelen die binnen een paar jaar de monopolie van het meest toegepaste product zal overnemen.

Kunststof rabatdelen

Met de nieuwe speerpunten duurzaamheid en gemak hoort ook een ontwikkeling in het gebruikte materiaal. Hout, is geen geschikt materiaal om gemak en duurzaamheid na te streven. In de zoektocht naar het juiste materiaal ligt kunststof het meest voor de hand.

Tegenwoordig is kunststof goed bewerkbaar met cirkelzagen of handzagen (fijn getand), kan het een natuurlijke uitstraling nabootsen door het aanbrengen van bepaalde structuurfolies of een houtlook kleur te kiezen, en is het product steeds goedkoper geworden waardoor het een prima alternatief is geworden voor houten rabatdelen.

Kunststof rabatdelen zullen geen gebreken vertonen die bij hout kunnen voorkomen. Gebreken zoals afbladdering, kleurverlies en extreme werkingen die scheuren en gaten kunnen veroorzaken. Kunststof is een duurzaam en sterk product dat jaren lang meegaat! Zal geen kleurverlies vertonen, zal niet afbladderen en er zal minimalistisch werking optreden zonder nadelige gevolgen. Daarnaast zal er geen ontbossing of milieubelasting plaatsvinden. Integendeel, kunststof kan worden ingezet voor circulair bouwen omdat het 100% recyclebaar is om het materiaal te kunnen hergebruiken.

Schilderen behoort tot de verleden tijd met kunststof rabatdelen

Soorten rabatdelen

Kies je voor duurzaam, gemak en een prachtig natuurlijke uitstraling? Dan heb je bij VinyPlus nog eens de keuze uit verschillende modellen, afmetingen en kleuren. Het kunststof rabatdelen assortiment van VinyPlus niet alleen uit het traditionele rabatdeel, ook het moderne sponningdeel en opdekdeel zijn te verkrijgen:

kunststof rabatdelen kleurenKleuren rabatdelen

Deze modellen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren. Bestaande uit standaard trend kleuren zoals blauw, antraciet en rood, houtlook kleuren en structuren zoals licht eiken, mahonie of California Redwood of mat antraciet of mat crème voor een strakke en moderne uitstraling.

Benieuwd naar de kleuren? Vraag vrijblijvend een gratis kleurmonster aan om het product en de kleur zelf te ervaren.

Rabatdelen
Gratis monster aanvragen

Sponningdeel
Gratis monster aanvragen

Opdekdeel
Gratis monster aanvragen