Geventileerd gevelsysteem

Een mooie en stijlvolle uitstraling draagt bij aan het leefplezier. VinyPlus® kan dit leefplezier echter vergroten, omdat het woningen en gebouwen een eigentijds karakter geeft. De gevelbekleding en dakranden, gemaakt uit hoogwaardig gerecyclede kunststoffen, zijn onderhoudsarm en duurzaam. De gevelbekleding is vormvast, het trekt niet krom onder invloed van vocht of warmte en wordt ook niet aangetast door schimmels en bacteriën. De duurzame gevelpanelen en dakranden vergen weinig onderhoud. Schrobben, schuren, schilderen en beitsen behoren tot het verleden.

Maar deze eigenschappen van de VinyPlus gevelpanelen kunnen zijn waarde verliezen door een slechte ventilatie. VinyPlus is een geventileerd gevelsysteem dat moet worden belucht en ontlucht voor een goede luchtstroom.

Waarom een geventileerd gevelsysteem?

geventileerd gevelsysteemVentilatie op VinyPlus gevelbekleding is een must! Elke gevel moet geventileerd worden om de lucht achter de gevelbekleding in gang te zetten. Is de ventilatie achterstallig dan kunnen er, na maten de maanden verstrijken, gebreken ontstaan die amper tot niet te herstellen zijn. Gebreken die kunnen ontstaan bij achterstallige ventilatie zijn: kleurverlies, extreme werkingen waardoor de panelen kunnen gaan scheuren of losraken en blaasvorming. Deze gebreken ontstaan door extreme werkingen door temperatuurverschillen die ontstaan bij ophoping van lucht bij slechte ventilatie.

Om de ventilatie te stimuleren hebben wij voor het VinyPlus programma ventilatieprofielen, die onder- en bovenaan de gevel worden geplaatst. Tevens dienen dit ventilatieprofiel voor het tegenhouden van ongewenste gasten achter de gevel zoals ongedierte.

 

 

Ventilatie

Bij montage van vinyPlus gevelpanelen is het noodzakelijk beluchting en ontluchting te creëren. Voor horizontale montage van de panelen moet er een minimale doorlopende ventilatieruimte tussen de achterzijde van de gevelbekleding en de bestaande constructie van 20 mm worden aangehouden. Als de panelen verticaal worden gemonteerd, maak dan gebruik van een dubbel regelwerk. Zo heeft u achter de constructie een luchtspouw welke de luchtstroom aan de boven- en onderkant af aan de zijkanten aan de gang houdt. Ventilatieopeningen kunt u afsluiten met het ventilatieprofiel.

Bekijk hier de montage instructies

Bestel hier een gratis kleurmonster