De zomer komt steeds dichterbij, de ideale tijd om een gevelrenovatie te realiseren.

Is de houten gevelbekleding toe aan vervanging, maar wil je het karakter van de woning behouden? Of juist een ander gevelbeeld creëren? Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden om je houten gevel te vervangen voor een onderhoudsarm en duurzaam alternatief.

Kies voor kunststof gevelbekleding als gevelrenovatie

Houten gevelbekleding kan bij achterstallig onderhoud gaan rotten, schimmelen of zelfs verkleuren. Na +/-5 jaar is het zelfs tijd om de houten gevelpanelen te vervangen of te renoveren. Waarom kiezen voor veel onderhoud? Kies als alternatief voor kunststof gevelbekleding, waarmee je jaren lang, onbezorgd kan genieten! Schilderen behoort tot de verleden tijd, nooit meer dure gevelrenovatie voor het onderhoud, maar wel met de natuurlijke uitstraling van hout. Wat wil je nog meer?

gevel renovatie

Gewenste uitstraling met kunststof gevelbekleding

Gevelpanelen worden in de volksmond ook wel kunststof schroten, zweedsrabat, vlotdelen of rabatdelen genoemd. Er zijn vele soorten gevelbekleding binnen het VinyPlus assortiment. De soorten gevelbekledingen bestaan uit verschillende materialen, structuren, kleuren en maten. Gevelbekleding is verkrijgbaar in rabat, sponningdeel en het nieuwe opdekdeel.

In tegenstelling tot hout hebben de gevelpanelen van VinyPlus een garantie van 10 jaar en zullen niet rotten, kromtrekken, verkleuren of schimmelen.

Voor elk gewenste uitstraling is er een prachtige en duurzame oplossing binnen het VinyPlus assortiment.

gevelrenovatie

Kenmerken kunststof gevelbekleding

Natuurlijke uitstraling
Door het aanbrengen van structuren hebben de kunststof gevelpanelen een uitstraling van natuurlijk hout.
Onderhoudsarm
De gevelpanelen hebben enkel een sopje nodig om ze schoon te houden (minstens twee keer per jaar)
Onzichtbare montage
De bevestiging van de gevelpanelen is niet zichtbaar, doordat de panelen over elkaar heen lopen en hierdoor de bevestigingsgleuven niet te zien zijn.
UV bestendig
De gevelpanelen hebben een co-extrusie toplaag waardoor ze bestand zijn tegen verkleuring door UV licht.
Vochtbestendig
De panelen zijn vochtbestendig, maar zorg wel voor een goede ventilatie zodat er geen vochtophoping kan ontstaan achter de gevelbekleding.  
Verkrijgbaar in lange lengtes
De gevelpanelen zijn verkrijgbaar in lengtes van 6 meter.
Perfecte sluiting
Dankzij de bijbehorende profielen zullen de gevelpanelen naadloos op elkaar aansluiten en worden randen afgewerkt.
Lange lengtes
De gevelpanelen zijn leverbaar in lengtes van 6 meter om eenvoudig en snel een kunststof gevel te realiseren.

Kunststof gevelbekleding kopen?

Voordat je een beslissing neemt is het misschien handig om het gevelpaneel zelf, met eigen ogen, te beoordelen. Voldoet het aan je verwachtingen en komt bijvoorbeeld de kleur goed tot zijn recht? Wij bieden de mogelijkheid om een gratis monster of productinformatie aan te vragen van het gewenste merk gevelbekleding.

Kies je voor kunststof gevelbekleding van VinyPlus? Dan helpen wij je graag bij het vinden van de juiste dealer. Wij hebben een groot scala aan dealers verspreidt over het hele land die onze producten leveren en zelfs de montage verzorgen.