De temperatuur daalt, het is tijd om de winter maanden in te gaan! Dit betekent dat de opslag en montage van gevelbekleding speciale aandacht nodig heeft.

Aankomst en opslag van gevelbekleding in de winter

Alle VinyPlus gevelpanelen dienen met uiterste zorgvuldigheid te worden behandeld, dit komt de kwaliteit van het eindresultaat ten goede.

De gevelpanelen moet vrij van de grond, horizontaal en op een vlakke ondergrond opgeslagen worden. De panelen hebben voldoende ondersteuning nodig en wij adviseren om de gevelpanelen af te dekken met een dekzeil om vervuiling en beschadigingen te voorkomen. Het is dan ook mogelijk om de pakketten te stapelen bij voldoende ondersteuning.

Het is van groot belang dat de gevelpanelen 2 dagen de tijd krijgen om zich te kunnen acclimatiseren aan de omgeving. Bij temperaturen onder de 5 °C boven nul moeten er extra maatregelen worden getroffen, zoals opslaan in een verwarmde opslagruimte.

Montage van gevelbekleding in de winter

De accessoires, zoals schroeven, montagekit en schoonmaakmiddelen, moeten op kamertemperatuur worden opgeslagen en voorkom dat ze in aanraking komen met water. Met de montage moet je rekening houden met de afwatering van hemelwater. De waterkeringen in de panelen zelf helpen hier al bij maar voor de perfecte afwatering zijn er ook afwateringsprofielen en als laatst zorg altijd voor gaten in het startprofiel zodat het hemelwater onderaan de gevelbekleding kan weglopen.

Bij temperaturen onder de 5 graden raden wij ten zeerste af om de gevelpanelen te bevestigen.

Voor een uitgebreide uitleg over de montage, verwijzen wij je graag naar de VinyPlus montage instructies. Is de tekst te veel? Dan hebben wij ook een korte montage video. Voldoet de montage van de VinyPlus producten aan de montage instructies dan hebben de producten een fabrieksgarantie van 10 jaar.

Onderhoud gevelbekleding in de winter

Uiteindelijk, wanneer de VinyPlus gevelpanelen of dakranden geplaatst zijn, is het enkel van belang om de producten goed schoon te houden. Door vuilophoping kunnen er gebreken ontstaan bij de afwatering en ventilatie. Water hoopt zich op en de gevel kan niet meer “ademen” wat gebreken als gevolg kan opleveren.

In de winter raden wij het af om de VinyPlus schoon te maken. Niet alleen door de kou, maar ook door gebreken die er kunnen ontstaan. Toch zin om schoon te maken in de winter? Doe dit dan niet met veel water of bijtende schoonmaakmiddelen. Het water zal snel bevriezen en hierdoor kunnen er scheuren en breuken ontstaan in de gevelbekleding. Door bijtende schoonmaakmiddelen kan er kleurverlies ontstaan. Bewaar de grote schoonmaak voor in de zomer en ga in de winter lekker met een warme kop thee voor de kachel zitten.