De temperatuur stijgt, de groei en bloei is in volle gang, het is tijd om de zomermaanden in te gaan! Dit betekent dat de opslag en de verwerking van gevelbekleding speciale aandacht nodig heeft.

Opslag gevelbekleding

Alle gevelpanelen dienen met uiterste zorgvuldigheid te worden behandeld dit komt de kwaliteit van het eindresultaat ten goede.

De gevelpanelen moet vrij van de grond, horizontaal en op een vlakke ondergrond opgeslagen worden. De panelen hebben voldoende ondersteuning nodig en wij adviseren om de gevelpanelen af te dekken met een dekzeil om vervuiling en beschadigingen te voorkomen. Het is dan ook mogelijk om de pakketten te stapelen bij voldoende ondersteuning.

Het is van groot belang dat de gevelpanelen 2 dagen de tijd krijgen om zich te kunnen acclimatiseren aan de omgeving. Buiten opslag in de volle zon moet worden vermeden. LET OP: De beschermfolie op de panelen kan zich door te lange blootstelling aan zonlicht permanent aan het paneel hecht.

Ventilatie gevelbekleding

Bij montage van gevelpanelen is het noodzakelijk beluchting en ontluchting te creëren. De ventilatie moet altijd goed verzorgd worden, ook in de andere jaargetijden. Maar zomers zullen de panelen zijn hoogste tempratuur bereiken en hierdoor is het van groot belang om dit mee te nemen bij de montage.

Bevestiging gevelbekleding

De accessoires, zoals schroeven, montagekit en schoonmaakmiddelen, moeten op kamertemperatuur worden opgeslagen en voorkom dat ze in aanraking komen met water om roest te voorkomen.

Vragen over montage? Neem gerust contact op met verkoop@vinyplus.nl of bel 030 657 9020