Vroeger was een houten dakrand heel normaal, tegenwoordig zie je steeds meer dakranden afgewerkt met duurzame kunststof materialen. De beweegreden voor deze verandering zijn: onderhoudsarme eigenschappen, vochtbestendigheid en de gemakkelijke montage. De kunststof dakranden hoef je niet te schuren en te schilderen.

Kunststof of houten dakranden?

Een houten dakrand kan bij achterstallig onderhoud gaan rotten, schimmelen of zelfs verkleuren. Na +/-5 jaar is het zelfs tijd om de houten dakranden te vervangen of te renoveren. Kunststof dakranden gaan langer mee, zullen niet rotten, schimmelen of verkleuren. Schilderen behoort tot de verleden tijd en de kunststof dakranden zijn makkelijk schoon te maken, enkel een sopje doet wonderen!

dakrand renovatie

Kortom, bespaar tijd en moeite maar verlies niets van de natuurlijke uitstraling met kunststof dagkafwerkingen van VinyPlus.

Verschillende soorten dakranden

Een verzorgde dakrand geeft de woning een nette en afgewerkte uitstraling. De VinyPlus dakrandpanelen zullen een oplossing bieden voor elke klus. Om de klus goed af te leveren, zijn er bijpassende afwerkprofielen leverbaar, voor een nette en afgewerkte uitstraling.

VinyPlus:

De VinyPlus dakrandpanelen kenmerken zich, evenals de VinyPlus gevelpanelen, door zijn holle kamer profiel en zijn gemaakt van hoogwaardig gerecycled kunststoffen waarop een structuurfolie wordt aangebracht. De structuurfolie zorgt voor een natuurlijke houtlook uitstraling en biedt de mogelijkheid om de panelen in de gewenste kleur te bestellen. De VinyPlus dakrandpanelen zijn leverbaar in lengtes van 6 meter en bestaan uit twee verschillende breedtes: 200 mm en 295 mm.

vinyplus dakrand

Kleuren:
vinyplus kleuren

 

Kenmerken kunststof dakrand

  • Onderhoudsarm
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • eenvoudige montage
  • Weersbestendig
  • Uv-bestendig
  • Vochtbestendig
  • Natuurlijke uitstraling
  • Lange lengtes

Totaalpakket voor dakrandafwerking

Naast de soorten dakrand leveren wij ook overstek voor een totale afwerking van je dakrand. De rabatdelen, sponningdeel en het opdekdeel zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren voor een uniforme uitstraling van de gevel en dakrand.

Kunststof dakrand kopen?

Kies je voor kunststof dakrand van VinyPlus? Dan helpen wij je graag verder naar het vinden van de juiste dealer. Wij hebben een groot scala aan dealers verspreidt over het hele land die onze producten leveren en zelfs de montage verzorgen.