Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout. Tevens kun je dankzij de folie een natuurlijke uitstraling creëren in verschillende uiteenlopende kleuren.

Alle producten van VinyPlus zijn afgewerkt met een structuurfolie. De folie die gebruikt wordt is de structuurfolie die veelvuldig wordt toegepast op kunststof producten.

Beschermende werking

Deze folie als beschermlaag zorgt dat de kunststof producten UV-bestendig, weersbestendig, vochtbestendig en slag en stootvast zijn , waardoor de producten zich ideaal verlenen voor buitenafwerkingen. Dankzij de folie kunnen wij een garantie van 10 jaar geven.

Grote ontwerpersvrijheid

Naast de beschermende werking van structuurfolie is er ook een grote ontwerpersvrijheid mogelijk. De folie is verkrijgbaar in uiteenlopende uni kleuren. De gevel, dakkapel of dakrand kunnen nu in je lievelingskleur bekleed worden. Of wil je een houten uitstraling creëren maar met kunststof eigenschappen? De panelen zijn er in verschillende houtlook kleuren.

Naast de variatie aan kleuren zorg de folie ook voor een natuurlijke uitstraling. Met een wals wordt er een structuur ingedrukt waardoor het niet egaal is, maar reliëf ontstaat. Het tijdperk van lelijk en saai kunststof is voorbij  dankzij de structuurfolie.

Een overzicht van alle beschikbare kleuren en structuren? klik hier. Op de productpagina’s vind je de mogelijkheid om gratis kleurmonsters te bestellen om een beter beeld te krijgen van het product.

Afwerken met dezelfde kleuren

Naast de duurzame afbouwproducten die worden afgewerkt met een structuurfolie, zijn ook de bijbehorende afwerkprofielen te verkrijgen met een structuurfolie. Dankzij de folie zijn de afwerkprofielen met gelijke eigenschappen en kleuren te verkrijgen.

Voor een uniforme uitstraling van je gevel, kozijn, dakrand of een andere buitenafwerking zijn de duurzame producten met structuurfolie ideaal geschikt. Naast een strakke uniforme uitstraling kun je ook vrij zijn in het ontwerpen van een unieke uitstraling door bijvoorbeeld kleuren combinaties toe te passen.

Het reinigen van structuurfolie

Je ontkomt er helaas niet aan, het schoon maken van de buitenafwerkingen. Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen is het zaak om de kunststof afwerkingen minimaal 2 keer per jaar schoon te maken voor het behoud van de eigenschappen en uitstraling.

  1. Let altijd op de veiligheid
  2. Stof de kunststof producten af
  3. Gebruik geen ladder of iets drukkend op de producten
  4. Gebruik GEEN bijtende, agressieve of chemische schoonmaakmiddelen
  5. Gebruik GEEN harde of staalborstel
  6. Niet langdurig laten inwerken
  7. Goed naspoelen met schoon water

Lees, voordat je begint met schoonmaken, onze blog over het “reinigen van kunststof gevelbekleding” voor een uitgebreide uitleg. Voor overige vragen kun altijd contact opnemen met onze binnendienst die je graag verder helpen! Te bereiken via info@vinyplus.nl of bel naar 030 657 9020.